Bezoekadres:

Industrieweg 1
5091 BG Middelbeers

Telefoon:

+31 (0)13 514 29 65

E-mail:

info@kolsters.eu

Website:

https://www.kolsters.eu

Openingstijden:

10:00 uur – 14:00 uur

Sector:

Productie & Techniek / Bouw

Leuk voor kinderen?

Ja

Rondleiding?

Ja

Toegankelijkheid rolstoelgebruikers:

Ja

Parkeergelegenheid:

Ja

Bereikbaar met OV:

Beperkt, enkele minuten lopen.

Locatie:

Kolsters Installatie Techniek, waar milieu en techniek samenkomen

 

Wat hebben duurzaamheid, digitalisering en installatietechniek met elkaar gemeen? Alles, volgens Duke Kolsters, medeeigenaar van Kolsters Installatie Techniek. Kolsters Installatie Techniek is inmiddels al meer dan tien jaar een begrip in De Kempen.

De zogenaamde ‘Kolsters’ kwaliteit is van vader op zonen overgedragen en uitgegroeid tot een vooruitstrevend familiebedrijf die werkzaamheden uitvoert in de breedste zin van het vak. Bij Kolsters Installatie Techniek staan klant (particulier en zakelijk), duurzaamheid en service centraal.

Voor de gangbare installaties, maar ook de technische diepgang in de installatietechniek ben je bij Kolsters aan het juiste adres. Het hoofddoel van installatietechniek was tot nu toe het comfort in een gebouw verhogen.

Echter, door de klimaatverandering heeft Kolsters weloverwogen gekozen voor de extra uitdaging van het aanleggen van duurzame, milieuvriendelijke installaties. Hierbij is de inzet van hout gestookte installaties en warmtepompen, gebruikmakend van zonne-energie, niet vreemd voor Kolsters. Kolsters doet de klant altijd twee voorstellen: één voor het probleem wat speelt en één met betrekking tot de inzet van duurzaamheid ter vervanging van de huidige installatie.

Daarnaast adviseert en realiseert Kolsters flexibele installaties die toekomstbestendig zijn. Kolsters zorgt bij installatie ervoor dat bijvoorbeeld een cv-ketel eenvoudig kan worden vervangen door een warmtepomp in de toekomst. Dit bespaart enorm veel tijd en geld, omdat niet de gehele installatie aangepast hoeft te worden. Een ‘toekomstbestendig installatieplan’ noemen ze dat bij Kolsters.

Wat Kolsters uniek maakt als installateur en werkgever is dat ze zich steeds interesseren in en profileren met duurzame technieken. Wat is er mogelijk om het milieu te besparen en hoe vertaalt zich dat naar de installatietechniek? Denk daarbij bijvoorbeeld aan een boer die zijn bedrijf wil verwarmen door middel van hout. Alle gasketels gaan er dan uit en worden vervangen door een biomassa installatie. Afhankelijk van de grootte van opslag van de boer kan hij een jaar lang volautomatisch zijn bedrijf verwarmen door middel van hout.

Het nog kleine team van Kolsters is jong en dynamisch. Kolsters vindt het van belang dat het team zo divers mogelijk is om de vak kwaliteit te waarborgen. Zo kunnen jonge monteurs bijvoorbeeld hun ‘ei’ kwijt in het regeltechnische stuk, waarbij ze alles aan elkaar knopen door middel van computer en telefoon. Een stukje programmeren, een stukje elektrisch, maar ook leidingwerk. In één installatie heb je dan een hele diverse set van werkzaamheden.

Daarnaast worden meer ervaren monteurs enorm gewaardeerd om hun grote inhoudelijke kennis op het gebied van installaties. Flexibiliteit en zelfstandigheid zijn belangrijke persoonlijke eigenschappen om te hebben als monteur bij Kolsters. Daarbij is het van belang dat alle neuzen dezelfde kant op staan: personeel maakt toch het bedrijf. De teamleden gaan niet als collega’s maar als vrienden met elkaar om. Dit komt overal in terug in de directheid en adviezen naar elkaar, maar ook bij de vrijdagmiddagborrel.

Plezier in het werk staat bij Kolsters bovenaan, daarom worden bepaalde standaard werkzaamheden uitbesteed aan andere bedrijven, zodat de monteurs zich kunnen bezig houden met werk waar hun ambitie en interesse ligt.

Nog een sterk punt van Kolsters is dat ze weliswaar een klein team hebben, maar heel breed in de markt staan. Zo doen ze ook een stuk constructiewerk en hebben ze een grote werkplaats. Mocht een opdrachtgever iets anders nodig hebben dan standaard, dan is Kolsters daarvoor een goede partij, want ze zijn heel goed in maatwerk.

Nieuwsgierig? Interesse?

Op de Open Bedrijven Dag op zaterdag 12 januari a.s. staan ook de deuren van Kolsters Installatie Techniek tussen 10.00 en 14.00 uur open, en word je hartelijk ontvangen met een kop koffie/thee en lekkernij. Laat je door Kolsters goed informeren en verbaas jezelf over de mogelijkheden van dit jonge, flexibele, maar vooral ook milieubewuste bedrijf. informeren en verbaas jezelf over de mogelijkheden van dit jonge, flexibele, maar vooral ook milieubewuste bedrijf.