Bezoekadres:

Koningshoek 16
5094CD Lage Mierde

Telefoon:

+31 (0)13 700 97 38

E-mail:

info@vhmt.nl

Website:

http://www.vhmt.nl/

Openingstijden:

10:00 uur – 14:00 uur

Sector:

Productie & Techniek

Leuk voor kinderen?

Ja

Rondleiding?

Ja

Toegankelijkheid rolstoelgebruikers:

Ja

Parkeergelegenheid:

Ja

Bereikbaar met OV:

Nee

Locatie:

Hoe bedenken ze het!

Mechatronica

8 jaar geleden begon Ruud van Herk vanuit huis zijn bedrijf in mechatronica; een samenvoeging van de disciplines mechanica en elektrotechniek. Van Herk mechatronica zag het levenslicht: een werktuigbouwkundig engineersbureau, gespecialiseerd in het ontwerpen en bouwen van mechatronische systemen en apparaten. Ruud: “We bedenken, ontwikkelen en bouwen productieautomatiseringssystemen en special tooling. We produceren eigenlijk oplossingen voor elk mechatronisch probleem.” 5 jaar geleden groeide Van Herk Mechatronica uit hun jasje en verhuisde naar het bedrijfspand in Lage Mierde.

Uitdagend denkwerk

Ruud: “Onze uitdaging zit in het bedenken van unieke oplossingen. Een klant komt bij ons bijvoorbeeld met een product dat in serie gemaakt moet gaan worden. Wij bedenken dan, samen met de klant, hoe dit geautomatiseerd kan worden. Elke oplossing is dus anders. Dat maakt ons werk heel divers en uitdagend. Van het ontwikkelen van een besturingskast voor GLOW Eindhoven tot aan het bouwen van een productiemachine voor het automatisch bewerken van tandwielen voor Ford. We denken dus heel wat af. Daarbij is Studio Brussel op de achtergrond onmisbaar.”

Stefan Dirks: “Ons werk is als een puzzel die je moet oplossen. De ene keer is het een kruiswoordpuzzel en de andere keer een Sudoku.”

Denken én doen

We werken met z’n tweeën en vaak ook met een aantal oproepkrachten. Ondanks dat we een klein bedrijf zijn, kunnen we alles zelf doen. We ontwikkelen niet alleen de oplossing, maar zetten het product ook in elkaar.
Stefan Dirks uit Westerhoven, Mechatronics Engineer: “Het werk is heel afwisselend. Het ‘tandwielproject’ heb ik van A tot Z gedaan. Van het eerste concept ‘hoe gaan we het doen’ tot aan het meehelpen met het eerste product in de fabriek. Het is heel leuk om na veel denkwerk ook een paar weken in de werkplaats te staan om het idee fysiek uit te werken.”

Gemoedelijke sfeer

Stefan: “Ik vind het hier heel gezellig en gemoedelijk. Familie en vrienden komen af en toe langs voor een kop koffie. In de middagpauze gaan we vaak effe naar buiten, het buitengebied in. En als het een keer slecht weer is, doen we regelmatig een potje dart. Die combinatie, uitdagende en afwisselende projecten met een leuke werksfeer, maakt het voor mij hier fijn werken. En omdat er veel werk is zou een extra collega meer dan welkom zijn.”

Ben jij ook zo’n creatieve denker die het leuk vindt om de moeilijkste puzzels op te lossen? Check dan de vacatures van Van Herk mechatronica op werkenindekempen.nl. Of kom naar de Open Bedrijven Dag op 12 januari en laat je verrassen.