Bezoekadres:

Energieweg 2
5527 AH Hapert

Telefoon:

+31 (0)497 38 38 05

E-mail:

info@vdl-tim.nl

Website:

www.vdltimhapert.nl

Openingstijden:

10:00 uur – 14:00 uur

Sector:

Productie & Techniek

Leuk voor kinderen?

Ja

Rondleiding?

Ja

Toegankelijkheid rolstoelgebruikers:

Ja

Parkeergelegenheid:

Ja

Bereikbaar met OV:

Beperkt

Locatie:

VDL TIM Hapert:
Robotisering en automatisering

Werken voor klanten in de automotive industrie, zoals Volvo en DAF, betekent het leveren van de hoogste kwaliteit. En dat doet VDL TIM Hapert! Met behulp van een grotendeels gerobotiseerd productieproces worden onder andere onderdelen voor trucks en heftrucks geproduceerd. Wanneer je de fabriek van VDL TIM Hapert betreedt, dan valt één ding op: het staat vol met geavanceerde draai- en freesmachines die automatisch worden beladen door robots. Dit metaalbedrijf is gespecialiseerd in het mechanisch bewerken en assembleren van giet-, smeed- en gelaste onderdelen, assen en complete producten. En het vervaardigen van cilinders voor containerhandlingsystemen.

Rondleiding

Piet Spooren, directeur VDL TIM Hapert: “Tijdens de Open Bedrijvendag laten we graag zien wat wij in huis hebben op het gebied van metaalbewerking. Onze collega’s vertellen over het productieproces, we laten diverse producten zien en de toepassing daarvan in het eindproduct zoals een vrachtwagen. Daarnaast kunnen mensen tijdens de open dag kennismaken met onze bedrijfscultuur. Ons bedrijf werd in 1971 opgericht door Piet van der Leegte, de broer van Wim van der Leegte.

In 1979 nam Wim het bedrijf over en daarmee is VDL TIM Hapert één van de eerste bedrijven van VDL Groep. Inmiddels is VDL Groep uitgegroeid tot een internationaal industrieel familiebedrijf, met 100 werkmaatschappijen in 20 landen en meer dan 17.000 medewerkers. Dat familiegevoel is altijd gebleven en dat merk je aan de informele cultuur.”

Kracht door samenwerking

Piet: “VDL is vooruitstrevend op het gebied van robotisering en automatisering van productieprocessen. Er wordt wel eens gezegd dat in een fabriek waar veel robots zijn, geen mensen meer nodig zijn. Dat is absoluut niet waar. Bij ons werken echte vakmensen op het gebied van draaien en frezen. Die kennis is nodig om de machines optimaal te kunnen laten draaien. Uiteindelijk zorgen zo’n 160 collega’s vanuit verschillende disciplines er samen voor dat we de beste producten kunnen leveren aan onze klanten in de automotive industrie. De slogan van VDL is niet voor niets ‘Kracht door samenwerking! ”

“Ontdek ons productieproces”

Uitdagingen

“Ons bedrijf is groeiende. We zijn dan ook op zoek naar CNC-draaiers en frezers, onderhoudsmonteurs en lassers. Je werkt met de nieuwste machines en krijgt veel ruimte voor persoonlijke en professionele ontwikkeling. We bieden jou mogelijkheden om cursussen te volgen. Ga jij met ons de uitdaging aan?”