Bezoekadres:

Meerheide 200
5521 DW Eersel

Telefoon:

+31 (0)497 51 73 80

E-mail:

info@vencomaticgroup.com

Website:

https://www.vencomaticgroup.com

Openingstijden:

10:00 uur – 14:00 uur

Sector:

Productie & Techniek / Agrarisch

Leuk voor kinderen?

Nee

Rondleiding?

Ja

Toegankelijkheid rolstoelgebruikers:

Ja

Parkeergelegenheid:

Ja

Bereikbaar met OV:

Nee

Locatie:

Verbeter de wereld, start bij Vencomatic Group

Een innovatief idee Het begon zo’n 35 jaar geleden met een innovatief en baanbrekend idee voor de huisvesting van ouderdieren. Cor van de Ven uit Eersel bedacht het eerste geautomatiseerde broednest en bracht het samen met zijn vrouw Han op de markt. Vencomatic Group zag het levenslicht. Nieuwe ontwikkelingen en producten voor andere soorten pluimvee volgden elkaar snel op. Daarbij zoeken we altijd naar alternatieve oplossingen om duurzame, pluimveevriendelijke producten te ontwikkelen, goed voor mens, dier en milieu. Tegenwoordig bestaat ons productenaanbod uit 3 merken: Vencomatic voor de inrichting van de pluimveestal, Prinzen dat alles te maken heeft met eierverzameling en Agro Supply voor de klimaatbeheersing. Ons productiebedrijf Vencosteel maakt hiervoor de benodigde onderdelen. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot hét internationaal kenniscentrum voor de pluimvee. En daar zijn we hartstikke trots op!
Wist je trouwens dat ons eivormige gebouw het meest duurzame en energiebesparende industriële gebouw in Europa is? Over innovatie gesproken!

Een echt familiebedrijf

Hoewel we zo’n 350 collega’s tellen en wereldwijd opereren, zijn we een echt familiebedrijf. Dat is niet alleen omdat pa, ma en kinderen Van de Ven in het bedrijf werken, maar dat komt ook omdat er echt oog is voor de mens. Frans Veraa uit Bergeijk, assemblage voorman: “Het is echt een gemoedelijk bedrijf zo met de collega’s onder mekaar. De baas loopt vaak rond en komt dan met ons buurten. Iedereen helpt elkaar.” Frank Kolen uit Hilvarenbeek, planner logistiek vult aan: “Ja, de top van het bedrijf en de werkvloer liggen dicht bij elkaar. Iedereen zit in de pauze door elkaar. Datzelfde geldt voor de feestjes en borrels die worden georganiseerd. We zijn er voor elkaar, ongeacht je functie.”

Frank: “Bij drukte helpen we elkaar. De verkoper kan dan zomaar bijspringen in de werkplaats om in te pakken.”

Continue ontwikkelen

Het eerste broednest is tekenend voor hoe we in het leven staan. We willen onze producten continue blijven vernieuwen en verbeteren waarbij we het beste willen voor de dieren en de mensen die er mee werken. Hierin zijn we heel ambitieus. Ditzelfde geldt voor de mensen die bij ons werken. Iedereen krijgt volop kansen om zichzelf te blijven ontwikkelen, zowel persoonlijk als professioneel. Frans: “Bij ons kun je nog eens
switchen van baan als je het minder naar je zin hebt of als je door wilt groeien. Vencomatic Group staat daar heel open voor.”

Maatschappelijk betrokken

Dit sociale aspect zie je ook terug in de acties die collega’s spontaan bedenken. We zijn namelijk niet alleen heel betrokken bij het bedrijf en elkaar, maar ook met de wereld. Lonneke Lepelaars, Marketing Manager: “Zo heeft een groepje collega’s een tijdje terug de fiets gepakt en de Diekirch Valkenswaard gereden voor het KWF. Spontaan bedachten andere collega’s allerlei acties; een Ladies Night, hamburgers verkopen in de pauze en eieren bakken bij een voetbaltoernooi in Duizel. Wat een saamhorigheid!”.

Alles is bespreekbaar

Vencomatic Group is een bedrijf waar hard gewerkt wordt. Daarom is er ook regelmatig tijd voor ontspanning. Frank: “De personeelsvereniging organiseert jaarlijks een stuk of 6 activiteiten, zoals de vakantieborrel, waar veel collega’s op af komen. Dat versterkt de betrokkenheid alleen maar. Bovendien zijn de voorzieningen echt prima. Alles is in principe bespreekbaar, zoals ouderschapsverlof, flexibelere werktijden of invulling van je vrije dagen.”

Nieuwsgierig hoe innovatief wij dagelijks bezig zijn? Kom dan naar de Open Bedrijven Dag op 12 januari en bezoek de Venco Campus en Vencosteel. Of check alvast onze vacatures op werkenindekempen.nl om te kijken welke kanjers wij momenteel nog zoeken.