Bezoekadres:

Meerheide 107
5521 DX Eersel

Telefoon:

+31 (0)497 534 820

E-mail:

info@vezetgroup.com

Website:

http://www.vezetgroup.com/

Openingstijden:

10:00 uur – 14:00 uur

Sector:

Onderhoud & Service

Leuk voor kinderen?

Ja

Rondleiding?

Ja

Toegankelijkheid rolstoelgebruikers:

Ja

Parkeergelegenheid:

Beperkt

Bereikbaar met OV:

Nee

Locatie:

Wat je nog niet wist over Vezet Group in Eersel

‘Wij blazen gebruikte machines weer nieuw leven in’

Vezet Group heeft een duurzame gedachte waarmee ze bestaande machines zo lang mogelijk draaiende houden. Veel van het werk vindt plaats buiten het bedrijfspand in Eersel, buiten de Brabantse provincie en veelal over de grens. VeZet Group kent de Kempische mentaliteit van ‘niet lullen maar poetsen’: samen hard werken en ervoor gaan, met op z’n tijd gezelligheid. Steeds meer bedrijven willen zware arbeid vervangen door inzet van slimme oplossingen, Vezet Group is de expert, zij verzorgen ‘Smart Technical Solutions’.

Op bedrijventerrein Meerheide in Eersel huist Vezet Group, een bedrijf dat goed is in het verbeteren, uitbreiden en onderhouden van verpakkingslijnen. Op deze plek komt van alles tot leven: gebruikte machines krijgen een tweede kans en slimme technische oplossingen voor de food en non-foodsector komen tot bloei. Vier dingen die je nog niet wist over Vezet Group.

  • Werken over de grens

Het bedrijf bestaat al ruim twintig jaar. De eigenaar is Matt Claassen, zijn neef Niels Claassen is directeur. Veel van het werk vindt plaats buiten het bedrijfspand in Eersel, buiten de provincie en ook regelmatig over de grens. Werknemers komen bij klanten in landen zoals Frankrijk, Duitsland, Engeland, Ierland, België, Zwitserland en uiteraard Nederland.

  • Duurzame werkwijze

Wanneer een verpakkingslijn gebreken vertoont of niet meer van deze tijd is, kun je overwegen om een nieuwe lijn aan te schaffen. Maar Vezet Group ziet dat anders, zij kunnen gebruikte machines reviseren en optimaliseren zodat deze machines weer aan de huidige eisen voldoen. Het is een duurzame gedachte waarmee ze bestaande machines zo lang mogelijk draaiende houden. Zo worden oude besturingssystemen vervangen door nieuwe systemen en kunnen onderdelen van een lijn vervangen worden.

  • Preventief onderhoud

Een groot deel van de werkzaamheden bij Vezet Group bestaat uit onderhoud van machines en dan het liefst preventief. Zo gaat een monteur maandelijks langs bij een bedrijf voor onderhoud. Er wordt telkens een ander deel van de verpakkingslijn onder handen genomen zodat het werk nooit stil staat. Op die manier komt ieder onderdeel een keer aan de beurt. Het bedrijf kan optimaal presteren, er zijn minder storingen, de capaciteit wordt verhoogd en de technische dienst wordt ontzorgd.

  • Robotisering en innovatie

Vezet Group zet in op innovatie want steeds meer bedrijven willen zware arbeid vervangen door inzet van slimme oplossingen. Vezet Group is de expert, geef ze een probleem en zij bedenken een technische, praktische oplossing met behulp van robotisering. Ook de zogeheten ‘Quick Fill’ komt uit de koker van Vezet Group. Een afvulmachine waarmee verschillende poeders flexibel en zo snel mogelijk gedoseerd kunnen worden. Het unieke apparaat is tijdens de Open Bedrijvendag te zien.

Wat heeft Vezet Group werkzoekenden te bieden?

Vezet Group heeft met vijftien medewerkers een hecht team. Goed kunnen samenwerken is van belang. “Onze medewerkers gaan in tweetallen naar klanten voor onderhoud, reparatie of een project. Zo houden ze elkaar scherp en ze vullen elkaar aan”, vertelt directeur Niels Claassen. “Voor ons zijn medewerkers op locatie echte ambassadeurs. Zij inspecteren machines, bekijken wat er op lange en korte termijn moet gebeuren en hebben direct contact met onze klanten. Dat vraagt om een flexibele en zelfstandige instelling wat ze ook veel vrijheid oplevert. Je hebt een eigen bus, een eigen telefoon en je bent gedurende het werk eigen baas. Als werknemers een doel voor ogen hebben, zijn we bereid om te investeren in opleidingsmogelijkheden. Kom maar met een goed plan en wij denken mee.” Naast de voordelen van een kleiner bedrijf, gaat Vezet Group regelmatig met het personeel op pad voor teambuilding. Het bedrijf kent de Kempische mentaliteit van ‘niet lullen maar poetsen’: samen hard werken en ervoor gaan, met op z’n tijd gezelligheid.