Vacatures Boerboom Hout

Bezoekadres:

Boevenheuvel 2
5571 TM Bergeijk

Telefoon:

+31 (0)497-531200

E-mail:

info@boerboom.nl

Website:

https://www.boerboom.nl/

Openingstijden tijdens Open Bedrijven Dag:

10:00 uur – 16:00 uur

Sector:

Productie

Activiteit voor kinderen?

Ja, kinderen kunnen spelenderwijs leren timmeren

Rondleiding?

Ja (elk heel uur)

Toegankelijkheid rolstoelgebruikers:

Ja

Parkeergelegenheid:

Ja (ruimschoots)

Bereikbaar met OV:

Nee

Locatie:

Boerboom

 

Geschiedenis Boerboom

Frans Boerboom is in 1973 begonnen als ambachtelijk houtbewerker. Al snel ontwikkelde Boerboom Hout zich als timmerbedrijf voor de bouw. Medio jaren 80 is de focus verlegd op de toelevering aan de industrie. Sinds 1 januari 2018 heeft zijn zoon Bas het bedrijf overgenomen.

Boerboom Hout ontwikkelde zich tot een industriële toeleverancier. Een volwaardig toeleverancier van grote en middelgrote series in massief hout, plaatmateriaal, halffabricaten en eindproducten.

Wij zijn in het bezig van 6 meer-motorige CNC-machines, een 5-assige en een freesmachine in een robotlijn. We hebben een handmatige afdeling waar meubelmakers de CNC-producten een voor- of nabewerking kunnen geven.

Producten

Wij werken vrijwel uitsluitend in opdracht van derden. De automotive is een belangrijke markt voor ons. Iedere vrachtwagen van DAF en Mercedes heeft bijvoorbeeld een beddenplank die bij ons vandaan komt. Daarnaast komen ook diverse paneeltjes in de cabines van de vrachtwagens en personenauto’s van ons.

Voor een aantal bekende meubelmerken maken wij de tafels uit massief essen, eiken of notenhout. Dit kunnen zowel eettafels als salontafels zijn. Ook maken we kantoormeubelen voor de projectenmarkt. Ook maken we veelvuldig uit massief hout kaas- en broodplanken voor het hogere segment.

In onze seriematige productie maken wij ook onderdelen voor kippenstallen, bedden, turntoestellen, treinwagons, kasten, verpakkingskisten en aannemerij. Dit zijn vaak onderdelen die op repeterende basis worden afgenomen.

Wij perforeren plaatmateriaal voor akoestische of decoratieve toepassingen. De akoestische panelen worden toegepast in wanden en plafonds van kantoren, atria, theaters, bioscopen, collegezalen, musea, enz.  Speciaal voor sporthallen/zwembaden hebben we in samenwerking met Metsä onze Sonans panelen ontwikkeld (geperforeerde KertoQ). Sinds een paar maanden is onze nieuwe boorstraat operationeel. Op onze boorstraat perforeren wij met een steek van 15 mm of 20 mm hart op hart van de gaatjes. De boorgaten zijn Ø8 mm of Ø10 mm. Op onze conventionele CNC-machines kunnen we ook nog met steek 16 mm h.o.h. perforeren en alle gewenste gatdiameters realiseren. Wij hebben als enige producent ook de mogelijkheid om een ‘random’-perforatiepatroon te realiseren.

Open Bedrijven Dag

Wij hopen tijdens de Open Bedrijven Dag een goede impressie te kunnen geven van onze bedrijfscultuur. Een deel van onze werkzaamheden zijn zichtbaar. De informele sfeer van een typisch familiebedrijf zal voelbaar zijn. Speciaal voor de kinderen maken wij houtbewerking tastbaar door een ruimte te creëren voor aankomende timmermannen, meubelmakers en CNC-houtbewerkers.