Vacatures IAI

Bezoekadres:

De Run 5406
5504 DE Veldhoven

Telefoon:

+31 (0)40 254 24 45

E-mail:

personeelszaken@iai.nl

Website:

https://www.iai.nl/

Openingstijden tijdens Open Bedrijven Dag:

10:00 uur – 16:00 uur

Sector:

Productie & Techniek

Activiteit voor kinderen?

Ja (live personalisatie van kaartjes)

Rondleiding?

Ja (doorlopend)

Toegankelijkheid rolstoelgebruikers:

Ja

Parkeergelegenheid:

Ja (met toelichting)

Bereikbaar met OV:

Ja (Buslijn 15, 18 en 294, Bushalte Runstraat. Buslijn 20, 277 en 294, Bushalte De Run 5300)

Locatie:

IAI Industrial Systems

IAI Industrial Systems is hét bedrijf achter de beveiliging en personalisatie van paspoorten en ID-kaarten. De opdrachten komen van klanten uit de hele wereld, maar de machines worden ontwikkeld, uitgebreid getest en gebouwd in Veldhoven. Daar buigen zo’n zeventig medewerkers zich iedere dag over de nieuwste hightech laser- en inktjettoepassingen om vervalsing van documenten te voorkomen.

IAI Industrial Systems is onderdeel van het internationale HID Global, een dochteronderneming van Assa Abloy. Niet alleen Aziatische, Afrikaanse, Noord- en Zuid-Amerikaanse, maar ook Europese overheden zijn belangrijke afnemers van het Brabantse bedrijf. Toch heerst er op de werkvloer in Veldhoven een informele sfeer en zijn de lijntjes tussen de verschillende afdelingen kort. Voor vragen lopen collega’s gewoon even bij elkaar binnen.

Op de werkvloer

Binnen het bedrijf heeft iedereen zijn eigen specialiteit. Terwijl de Development Engineer dé beveiligingsfeature van de toekomst bedenkt, buigen de Mechanical en Electrical Engineer zich over een 3D-computerprogramma voor de verbetering van machines. Ondertussen reist de Field Service Engineer de wereld rond voor het groot onderhoud bij een klant. Maar natuurlijk zijn ook de mensen van Sales, HR, en Finance onmisbaar. Iedereen draagt zijn steentje bij om samen de nummer één te blijven in de wereldwijde markt van de paspoortenpersonalisatie.

Passie voor techniek

In Veldhoven werken overigens niet alleen Kempenaren. Het team van internationale collega’s breidt uit, dus wordt er vaak Engels gesproken op de werkvloer. Daarnaast komen er in Veldhoven regelmatig klanten over de vloer die speciaal vanuit het buitenland zijn overkomen om de machines in werking te zien. Ondanks de soms grote cultuurverschillen vervagen de grenzen, want iedereen heeft een gezamenlijke passie: techniek.

Specialistische kennis

Het werken in de informatiebeveiliging vraagt om specialistische kennis die altijd up-to-date is. Dat geldt niet alleen voor het bedrijf, maar ook zeker voor de medewerkers. Daarom wordt er flink geïnvesteerd in ieders persoonlijke kennisontwikkeling met bedrijfsopleidingen, cursussen en trainingen. Zo is iedereen op de hoogte van de innovaties die in de markt spelen.

Hands-on mentaliteit

Sommige projecten hebben een extreem korte deadline en vragen daardoor veel flexibiliteit van het personeel. Zo moeten er soms in een tijdsbestek van nog geen jaar 28 machines geleverd worden. Op zo’n moment heerst de typisch Kempische hands-on mentaliteit, waarbij iedereen keihard doorwerkt om het uitdagende project tot een goed einde te brengen. Als dat is gelukt komen de worstenbroodjes op tafel, want iedereen bij IAI Industrial Systems weet: hard werken, mag beloond worden.