Vacatures Lunet zorg

Bezoekadres:

Berkvenseweg 2
5525 KD Duizel

Telefoon:

+31 (0)88 551 53 45

E-mail:

wervingenselectie@lunetzorg.nl

Website:

https://www.werkenbijlunetzorg.nl/

Openingstijden tijdens Open Bedrijven Dag:

10:00 uur – 16:00 uur

Sector:

Zorg & Welzijn

Activiteit voor kinderen?

Ja (spelletjes, kleuren en een ritje op de huifkar)

Rondleiding?

Nee

Toegankelijkheid rolstoelgebruikers:

Ja

Parkeergelegenheid:

Ja (ruimschoots)

Bereikbaar met OV:

Ja (buslijn 319, halte Parc Vital)

Locatie:

Lunet Zorg

Wil je ervaren of werken in de gehandicaptenzorg iets voor jou is? Of ben je gewoon nieuwsgierig? Kom dan 25 januari naar woonpark De Donksbergen.

Wat is er te doen

  • Informatiemarkt over werken, leren en omscholen in de gehandicaptenzorg
  • Belevingsroute met demonstraties, trainingen, verhalen van cliënten en meer
  • Kinderprogramma
  • Ritje met de huifkar
  • Winkeltje met producten gemaakt door cliënten


Wat maakt ons werk zo mooi

Helpen in groeien, genieten van andermans trots en weten dat je er toe doet. Kort samengevat is dit werken in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking, vinden cliëntbegeleidsters Vera van der Roest en Daisy Stijnen. “En geloof ons maar, daar wordt je heel blij van.”

“Ik werk sinds enkele jaren op woonpark De Donksbergen in Duizel,” vertelt Daisy. “Ik kan mijn eerste werkdag nog herinneren als de dag van gisteren. Na een paar uur dacht ik al; Houdoe, dit ga ik echt niet doen. Rare geluiden, hulpeloosheid en eigenaardig gedrag. Nu voel ik me soms als een koningin. Iedereen is blij als je weer komt en dankbaar dat je er speciaal voor hen bent. Mooier kan ’t toch niet?”

Eigenaardig en raar wordt binnen een dag puur en spontaan.

Een woonpark is als een klein dorp. Het is een plek waar mensen met een verstandelijke beperking zichzelf kunnen zijn en waar ze anderen kunnen ontmoeten. Van jong tot oud, van begeleid zelfstandig tot zorgbehoevend. Alle voorzieningen liggen op loopafstand. De mensen die er wonen, voelen zich beschermd en veilig. 24 uur per dag. Naast wonen kun je er ook ontspannen en is er dagbesteding. Zoals bij Vera. “Werken is de beste zorg” vindt zij. “Je doet mee en je doet ertoe. Hoe klein je vaardigheden ook zijn. Van vliegengordijnen maken tot de post rondbrengen. Van papier-maché een kunstige vaas maken tot diezelfde vaas in een doos verpakken. Iedereen op het woonpark draagt zo een steentje bij.”

Je groeit op een woonpark. Zowel de bewoners als de mensen die er hun werk hebben.

“Om dit werk leuk te vinden, moet je eigenlijk zelf ervaren hoe dankbaar mensen zijn. Soms laten ze dat zien door een knuffel of een big smile. Maar ook een ontspannen moment op een zitzak kan betekenen dat iemand lekker in zijn vel zit. Houdoe en tot morgen, hè. Mijn dag is weer goed.”

Open Bedrijven Dag

Wil je ook ervaren waarom ons werk zo leuk is? Dan zien wij je graag de 25ste!

Nu al meer weten over werken in de zorg? Kijk dan op www.werkenbijlunetzorg.nl