Vacatures Mupa

Bezoekadres:

Meerheide 208
5521 DW Eersel

Telefoon:

+31 (0)497 51 44 96

E-mail:

danielle.buitendijk@mupa.nl

Website:

https://www.mupa.nl/

Openingstijden tijdens Open Bedrijven Dag:

10:00 uur – 16:00 uur

Sector:

Techniek

Activiteit voor kinderen?

Ja

Rondleiding?

Ja (elke 15 minuten)

Toegankelijkheid rolstoelgebruikers:

Ja

Parkeergelegenheid:

Ja (ruimschoots)

Bereikbaar met OV:

Nee

Locatie:

MUPA Schakelkasten

Van een paneel zo groot als een schoenendoos tot een schakelkast waar je verstoppertje in kunt spelen. Bij MUPA Schakelkasten in Eersel worden de meest uiteenlopende besturingssystemen gebouwd door een team van vakspecialisten. Daarbij zal één belangrijke schakel nooit ontbreken: de mens.

MUPA Schakelkasten is een echt familiebedrijf. Het werd in 1991 opgericht door pa en ma Gevers en is inmiddels overgenomen door zonen Johan en Twan. De organisatie telt vandaag de dag meer dan 50 medewerkers en mag zich inmiddels tot één van de grotere paneelbouwers van Nederland rekenen. “Als bedrijf zijn we de afgelopen jaren enorm gegroeid, maar we doen er alles aan om de Kempische mentaliteit te behouden,” legt directeur Twan Gevers uit. “Iedereen steekt hier de handen uit de mouwen, maar er is ook zeker tijd voor een geintje.”

Panelen in de praktijk

Grappig genoeg heeft niet iedereen door vrijwel dagelijks in contact te komen met de eindproducten van MUPA. Twan: “Trek je een pizza uit de vriezer van de plaatselijke supermarkt, dan is de kans groot dat zo’n koeling wordt aangestuurd door onze schakelkast. Drinkwater uit de kraan kan worden rondgepompt dankzij MUPA-panelen. Tegelijkertijd zie je onze producten ook terug in de videoschermen van het voetbalstadion van Real Madrid, een App Store in Silicon Valley en op Perth Airport in Australië. Paneelbouw klinkt misschien niet zo spannend, maar juist dankzij onze schakelkasten zijn veel apparaten aan te sturen.”

Paneelbouwen is een echt ambacht

Alle schakelkasten worden gemaakt in Eersel en door échte vakmensen, aldus Twan. “Paneelbouwen is niet zomaar een vak. Het is een echt ambacht, want al onze panelen worden met de hand gemaakt. Zoiets leer je niet op school, maar echt on the job van onze specialisten. Je begint hier in een bepaalde functie, maar bent zeker niet de eerste die binnen het bedrijf doorgroeit.”

Van Magazijnmedewerker tot Eindcontroleur

Het bouwen van een paneel van A tot Z is dan ook een uitgebreid proces. Het begint allemaal bij de Project Engineer die met een elektrische tekening het idee van de klant uitwerkt. Vervolgens verzamelen de Magazijnmedewerkers de juiste materialen voor de productieorders. De Mechanische afdeling bewerkt het paneel en monteert de componenten, waarna de Bedradingsmonteur het afwerkt met elektrodraden. Als laatste test de Eindcontroleur het paneel en dan zijn de kasten klaar voor verzending naar de klant.

De mens als belangrijkste schakel

“Zonder diploma begin je op de Seriemontage- of Mechanische afdeling, maar vanaf daar bepaal je de lat zelf. We bieden binnen MUPA veel doorgroeimogelijkheden. Het is ons doel om zoveel mogelijk mensen het vak te leren. Door goed naar onze werknemers te luisteren, ontdekken we samen wat hun beste plek is binnen het bedrijf. Omdat het een modern ambacht is, is de mens de belangrijkste schakel van ons succes.”