Vacatures Sengers Metaal

Bezoekadres:

Loonsebaan 5
5575 BV Luyksgestel

Telefoon:

+31 (0)497 54 22 67

E-mail:

info@sengers.com

Website:

https://www.sengers.com/

Openingstijden tijdens Open Bedrijven Dag:

10:00 uur – 16:00 uur

Sector:

Productie & Techniek

Activiteit voor kinderen?

Nee

Rondleiding?

Nee

Toegankelijkheid rolstoelgebruikers:

Ja

Parkeergelegenheid:

Ja (ruimschoots)

Bereikbaar met OV:

Ja (Buslijn 318, Bushalte Schatersdijk)

Locatie:

Sengers Metaal bv

Een geavanceerd machinepark en technische vakmensen bieden antwoord op iedere metaalvraag

Sengers investeert in haar productiefaciliteiten door nieuwe machines aan te schaffen: een geavanceerd machinepark biedt antwoord op iedere metaal-vraag. Adviseurs met kennis van zaken zijn daarbij essentieel. In combinatie met technische vakmensen. Ook dat.

Sengers Metaal is specialist in plaatwerk, licht constructiewerk en machinebouw. Daarbij kan sprake zijn van seriewerk, projectmatige opdrachten of complete machinebouw. Bovendien wordt samengewerkt met co-producers voor specifieke behandelingen die buiten het eigen productieproces vallen.

Vestiging Sengers Metaal

In 1983 begon Kees Sengers, als eenmansbedrijfje in de metaal, te lassen achter zijn woning aan de Dorpsstraat in Luyksgestel. Tegenwoordig is het bedrijf met bijna 50 medewerkers gevestigd aan de Loonsebaan in Luyksgestel. De roots liggen in het dorp en als het aan de zonen van Kees Sengers (Henk en Kees jr.) ligt, blijven ze daar. Ruim de helft van de medewerkers komt uit het dorp. Het bedrijf beschikt over een zeer uitgebreid machinepark, een eigen meetkamer en een tekenkamer.

Innovaties

Wij worden door bedrijven benaderd om mee te denken in de protobouw van onderdelen. Het is belangrijk om op een zo vroeg mogelijk moment in dat proces te bepalen hoe je iets gaat maken, van welke materialen en welke machines je daarbij nodig hebt.

Framebouw

De pen-gat verbinding, die wij al jaren lang toepasten in producten voor enkele klanten, bleek zeer interessant te zijn voor andere framebouw toepassingen van de grootste HT bedrijven in de brainport regio.

Een strategische keuze om ons hier nog meer mee bezig te houden. Vakmanschap is daarbij essentieel en het baart ons zorgen dat zo veel jongeren hun interesse voor techniek verliezen. Technische opleidingen zijn niet populair. Wij hebben onze know how en kennis opgebouwd door ‘trial and error’ en we hebben een grote behoefte aan jongeren die ingewerkt kunnen worden door onze medewerkers met ‘gouden handjes’.

Machinepark

Op onze website wordt het zeer uitgebreid machinepark toegelicht. Automatisering en robotisering hebben in dat proces volop de aandacht, want goede vakmensen blijven schaars. Dat is de grootste uitdaging op dit moment, de belangrijkste resources binnen ons bedrijf zijn uiteindelijk toch de vakmensen.

Open Bedrijven Dag 2020

Overal, in en om het huis, kom je producten uit de metaalbranche tegen. Boilers, koelingen, huisnummerbordjes, lampen, trapleuningen, hijskranen, luifels. Kijk maar eens in een supermarkt, in je huis of onderweg. Overal tref je onderdelen aan die vervaardigd worden uit metaal. Veel van deze metalen items worden bewerkt en verwerkt bij bedrijven zoals Sengers Metaal B.V.

Wij nemen deel aan de Open Bedrijven Dag 2020 zodat je kunt zien hoe deze producten worden gemaakt. De open dag is bestemd voor iedereen (jong en oud), maar met name ook voor mensen die een nieuwe of andere baan zoeken in de metaal industrie, grote interesse in techniek hebben en/of een technische opleiding volgen. Maar gewoon eens een kijkje nemen achter de schermen kan natuurlijk ook. We zien je graag op 25 januari.